ANA SAYFA
Sivas Haber

Sivas Haber 

Diğer Merkezler Tüm Haberler

  Terörü Lanetliyoruz

Çaypınar Köyü halkı, yaptıkları açıklamalarıyla saldırıyı kınadı.  

Ankara'daki patlamanın faili Güven Akkuş'un Sivas'ın Zara ilçesi Çaypınar Köyü nüfusuna kayıtlı olmasının açıklanmasının ardından Çaypınar Köyü sakinleri, Zara Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Köyün Eski Muhtarı Ali Haydar Dursun ile Hasan [Asker]  EsatoğluAli Kahraman, Kazım KaradoğanKazım Arslan, Nuri Kahraman, Metin Akkuş, Kazım Akkuş'tan oluşan heyet, Zara Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ'ı makamında ziyaret ederek, olaydan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.


Heyet, ziyaretin ardından Çaypınar Köyü muhtarlığı ve köy halkı adına yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi; “23.05.2007 Çarşamba günü Ankara Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen vahim olayda, olaya sebebiyet veren İstanbul Şişli nüfusuna kayıtlı olan ve 40 - 50 yıl önce nüfusunu köyümüzden aldıran canlı bombanın her ne kadarda köyümüz nüfusuna kayıtlı olduğu söylenmekte ise de bizler bu söylemleri kesinlikle kabul etmiyoruz., Bu olaya sebebiyet veren canlı bombayı ve terörün her türlüsünü kesinlikle lanetliyoruz. Yaşanan bu olay köy halkı olarak Türk Milleti adına hepimizi üzmüştür. Bu olayda ölenlerin anne ve babalarına, yakınlarına ve Türk Milleti’ne baş sağlığı ve sabır diliyoruz." 


Bu arada, köylülerin isteği üzerine yazılı açıklamada yer alan metin belediye hoparlöründen de anons edildi.


İlçe Esnafı İş Yerlerine Bayrak Astı; Bu arada, Güven Akkuş'un nüfusa kayıtlı olduğu yerin Zara ilçesi olarak açıklanması, ilçe esnafında ve vatandaşlarda da rahatsızlık yarattı. Olaya tepki gösteren ilçe esnafı işyerlerini bayraklarla donattı. Olayın ilçe için kara bir leke olduğunu ifade eden esnaflar, ''Güven Akkuş, hayatında hiç Zara'ya gelmemiştir. Bu ismin ilçemizle özdeşleştirilmeye çalışılmasını kabul etmiyor, bu gayrette olanları da kınıyoruz'' dediler. 24.05.2007

Kaynak : ZHA Zara Haber Ajansı

Kategori : Zara




Ziyaretçi Defteri Sivas Fotoğrafları Sivas Haber Arama Nerdeyim?

ANA SAYFA >> Sivas Haber



Ara{ZZ}arA