ANA SAYFA
Sivas Haber

Sivas Haber 

Diğer Merkezler Tüm Haberler

  Akdede Köyü Kültür Merkezi Açıldı

.  

      Geçen yıl projelendirilip ilgili kurumlara gereken müracaat yapıldıktan sonra, Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün verdiği izinle Akdede Köyü’nde eski okulun komple yıkılıp, yeniden betonarme olarak Kültür Merkezi yapılarak, açılışı yapıldı.



     Akdede Köyü’nün hayırsever iş adamlarından Kolsan Mobilya’nın sahibi Erdoğan Döner’in girişimleriyle, kullanılmayan ve yıkık - harabe halindeki köy okulu gerekli izinler alınarak yıkılmış ve çalışma 2005 yılında başlatılmıştı.


     Akdede Köyü Kültür Merkezi olarak hizmet verecek binada muhtar odası, mutfak, toplantı odası, gasilhane, morg bulunmaktadır.


     Açılışta bir konuşma yapan İşadamı Erdoğan Döner, “Herkes doğup büyüdüğü yerlere sahip çıkmak zorundadır ülkemizin en büyük problemi de bölgeler arasındaki dengedir. Bu dengeyi eşitleyecek tek unsur ise bu ülkenin fertleridir. Bu itibarla herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği takdirde ülkemizin denge problemi de aşılmış olacaktır.” dedi.


     Akdede Köyü Dernek Başkanı Yasin Çelik, Akdede Köyü Muhtarı Veli Kurban, Zara Belediye Başkanı Galip Ergüt, Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük ve Sivas Milletvekili Selami Uzun; İşadamı Erdoğan Döner’in yapmış olduğu girişimden övgüyle söz ederek; “Bu bir başlangıç ve bir hedeftir. Her kes kendi gücü ölçüsünde Erdoğan beyi takip etmelidir. Kendisini yürekten alkışlıyoruz” dediler.

     Akdede Kültür Merkezi’nin, İşadamı Erdoğan Döner tarafından annesi Dudu Döner ve babası Hüseyin Döner adına yaptırılmasından dolayı açılış kurdelesini kendilerinin kesmesi istendi. O an anne Dudu Döner’ den misafirleri duygulandırıp akışlatan bir söz geldi “Allah herkese Erdoğan gibi bir evlat nasip etsin” dedi.



Ziyaretçi Defteri Sivas Fotoğrafları Sivas Haber Arama Nerdeyim?

ANA SAYFA >> Sivas Haber



Ara{ZZ}arA