ANA SAYFA
Sivas Haber

Sivas Haber 

Diğer Merkezler Tüm Haberler

  Çevresel ve toplumsal boyutta bir proje

Demiryurt (Tödürge) Köyü ve Tödürge Gölü Çevresi
Kırsal Kalkınma Projesi Hayata Geçirilmeyi Bekliyor...
 





Zara Kültür Araştırma Grubu'nca,
çevresel ve toplumsal boyutta
bir proje konsepti geliştirilerek, hazırlanan
Sivas İli Zara İlçesi Demiryurt (Tödürge) Köyü ve Tödürge Gölü Çevresi Kırsal Kalkınma Projesi;
TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nca Azerbeycan petrollerini Batılı pazarlara ulaştırmak amacıyla kurulan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı (BTC)Şirketi'ne fon sağlamak amacıyla sunulmuştur.
   Çevresel Yatırım Programı'nın Zara ve köylerinde uygulanabilmesi için biyolojik çeşitliliğin teşvik edilmesi, korunması ve hayata geçirilmesi adına sosyal ve ekonomik bakımdan sürdürülebilir kalkınmalarını teşvik etmek amacıyla Zara Kültür Araştırma Grubu tarafından Sivas İli Zara İlçesi Demiryurt (Tödürge) Köyü ve Tödürge Gölü Çevresi Kırsal Kalkınma Projesi hazırlandı.
   Çevre bilinciyle doğayı tahrip etmeden ve yok etmeden kullanıp, Kirlenen; tahrip olan çevreyi geri kazanmak için;  yönlendirici kurumlar arasında koordinasyon ve iletişim kurularak bu proje uygulamaya geçilmelidir.
    Projenin desteklenmesi halinde ilk kez Zara'da bir köyü ve çevresinde erozyonla mücadele, doğal varlıkların, yeşil alanların, toprak ve toprak örtüsünün korunması  hayata geçecektir.




Ziyaretçi Defteri Sivas Fotoğrafları Sivas Haber Arama Nerdeyim?

ANA SAYFA >> Sivas Haber



Ara{ZZ}arA