M. Güner Demiray 


m. güner demiray; insan mutluluğunun temeline sevgiyi, barışı, bilinçli bir uygar yaşamı kor. yazılarında Atatürkçü ve toplumcu bir çizgide yurt ve çağ sorunlarını dile getirir, düşünler üretir. şiirlerinde insan sevgisine, yurt duygularına, doğa tutkusuna yer verir. dizelerinde emeği yücelten, aydınlık günler muştulayan, evrensel kurtuluşu çağrıştıran sesleri yansıtır.

Eğitimci, Şair - Yazar


araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu

Mehmet Güner Demiray; 01.07.1940 Sivas/Gemerek doğumlu. 1958 yılı Sivas Öğretmen Okulu mezunu. 1958-1961 tarihleri arası Batman'ın Gercüş ilçesinde ve orta anadolu köylerinde öğretmenlik yaptı.

1961 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca Radyo-Film ve Televizyonla Eğitim Merkezi'nde senarist öğretmen olarak görevlendirildi.

1963'de Ankara Radyosu'nda; Okul Radyosu, Ocak Başı, Tarladönüşü programlarında oyunları ve skeçleri yayına kondu.

Şimdiki adıyla Gazi Eğitim Fakültesi, eski adıyla Gazi Eğitim Enstitüsü'nün Edebiyat Bölümü'nü dışarıdan sınavlara girerek bitirdi. 1964'ten sonra Zile, Sivas ve İstanbul'da birçok ortaokul ve lisede Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı.

1984'ün sonunda kendi isteğiyle İstanbul 50. Yıl Küçükyalı Lisesi'nden emekliye ayrıldı. 1987-1992 yılları arası Yakacık Özel Ortadoğu Lisesi'nde, Özel Ahmet Şimşek Koleji'nde, Kadıköy Özel Moda Lisesi'nde ve Marmara Özel Maltepe Koleji'nde Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı.

M. Güner Demiray; 'Türk Folklor Araştırmaları, Sıvas Folkloru, Folklor, Varlık, Türk Dili, İmece, Köy ve Eğitim, Birlik, Demet, Kemalizm, Eğitim Hareketleri, İlköğretim, Milli Eğitim, Su, Yaba-Öykü, Öğretmen Dünyası, Kemalist, Ülkü, Dil, Yeni Biçem, Çağdaş Türk Dili, Güzel Yazılar, tay, Damar, Ardıç Kuşu, Müdafaa-i Hukuk, Berfin Bahar, Afrodisyas, Kar, Akatalpa, İnsancıl ve Cumhuriyet Kitap' dergilerinde olmak üzere 'Vatan, Öncü ve Somut' gazetelerinde yazıları yayımlandı.

PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası Üyesi olan M. Güner Demiray; şiir, deneme ve çocuk öyküleri yapıtlarıyla tanınıyor.



-Zara Kültür Araştırma Grubu tarafından; 21 Mart 2007 tarihinde bu sayfa oluşturulmuştur.

Son güncelleme: 22.6.2019 | Sayfa Gösterimi: 3221

Netmon
Ekotaş Emlak
Metro Turizm
Güler İnşaat İletişim
Tanrıverdi Alüminyum
 
 
Ziyaretçi Defteri Sivas Fotoğrafları Sivas Haber Arama    
 
 
 

Ara{ZZ}arA